Ankan säger hej!

Hej alla mina vänner!! Idag är det svinkalt, snöigt och tråkigt. Jag börjar tröttna stenhårt på snön just nu, det kan vara för att vagnen är så jobbig att köra när det är snö och min kropp orkar liksom inte riktigt. Jag ska ta att berätta för er att jag visste att min kropp kommer få visa vad den går för nu när jag har två i magen, att det skulle bli lite tyngre och så. Men då ska ni få veta att min kropp pallar visst inte trycket, redan nu har jag ont, ont och åter ont. Jag går som en anka och folk som ser mig tror nog att jag är sprickfärdig snart men som jag lurar alla för jag är bara i vecka 19 haha jag ska alltså gå som en anka i tjugo veckor till jippi!! Och nätterna är absolut värst, då har jag så ont i nedre delen av magen och ryggslutet så att jag bara vill gråta ibland, jag sover inte mycket och Andreas säger att han hör mig om nätterna stöna och stånka varje gång jag ska vända mig. Jag kanske slutar som gris efter den här graviditeten haha. Men Andreas är så gullig han säger hela dagarna hur vacker jag är och att min ankgång är väldigt vacker för då ser man att jag är gravid, och det kan man ju garanterat se att jag är.

Nu är jag i alla fall halvägs in och enligt min bok som äntligen har kommit brukar man inte gå längre än vecka 37 och som jag känner nu så kommer jag inte gå längre en vecka 25 kanske, näe så illa ska det väl inte vara men man ska tydligen vara beredd och ha inhandlat allt till bebisarna runt vecka 25 för då kan dem komma när som helst, så vi ska vara beredda. Dessutom kan jag nog inte planera så mycket på helgerna eller mina lediga dagar om jag ska klara av skolan, går jag till mvc och berättar hur ont jag har kommer jag nog garanterat bli sjukskriven och det går bara inte just nu, jag ska hålla ut till 19 mars sen får jag vila.

Tänkte lägga upp ultraljudsbilderna på dem två killarna så ni får se.

Här har ni Tristan, tror att han kan bli lite livlig av sig.


Och här har ni den minsta av dem två Texas, han suger på tummen och kommer bli mammas lilla pojke kanske haha :)

Hoppas alla får en bra dag!


Bilder på magen v. 19



Thyra pussar på brorsorna.

 

Tvillingmagen vecka 19.

Nu ska jag sova, god natt!


Måndag.

Helgen har vart fartfylld och inte en minut har man tagit det lugnt. Det är såna helger jag älskar, men min kropp hänger inte med i svängarna. Magen växer och blir större för varje dag som går, så snart kommer jag ha grymt mycket framåtvikt. I fredags var mina brorsor på besök, Linus kom från Skövde så vi bjöd på lunch och Thyra fick leka med Emil och Linus. Emil fick dessutom med sig Thyra hem till mamma för Mickis skulle på tjejmiddag och Emil ville ha någon att vara med. Så jag och Andreas blev barnfria och fick gå på middag hos Janne och Sabina själva, det var väldigt mysigt och väldigt god mat så det tackar vi för.

Lördagen spenderades i simhallen med Björne och Saga och Maria och Linus, jag tror alla hade jättekul. Och när vi vart där åkte jag och min familj hem till mamma för att mormor skulle komma dit och ville träffa oss och se ultraljudsbilderna. Emil, Linus och Andreas skulle åka skridskor på sjön också. Vi skulle åkt hem men Emil, Mickis och Linus skulle vara kvar så vi stannade vi med, alla tid med Linus är ett plus så då kan man ju inte åka ifrån.

Söndagen vart också livad, Thyra fick vara hos sin morfar medans jag mamma och Bosse åkte till Vällingby för att köpa mammakläder till mig, jag hade inte kunnat gå en dag till i mina vanliga kläder. Varje gång jag hoppa in i bilen fick jag knäppa upp och varje gång jag gick ur fick jag knäppa igen, så får jag hålla på för att det inte ska trycka på. Jag hittade ett par sjukt fina jeans som jag bara älskar, jag ska ha dem efter varje dag tills magen har gått tillbaka och det kan ju ta väldigt lång tid, speciellt nu när det är två, med Thyra var det inge problem.
Vi hade hittat en vagn med två liggkorgar och allt som vi måste ha, en vagn som tagits ut ur sortimentet så vi passade på att köpa den, och vi är så nöjda med den. Vi passar på att planera allt så tidigt som möjligt för vi vet inte hur fort min mage kommer att växa och hur ont jag kommer att ha, just nu har jag fruktansvärt ont till och från, så om jag blir liggandes i slutet har vi allt vi behöver. Efter att vi hämtat vagnen och gått runt i affärer begav vi oss till Andreas match, så den här helgen har vart kul men påfrestande för kroppen.

så idag har jag tagit en Vilodag och ska bara ligga  i sängen och äta glass och se på film.

Här har ni bilder på vagnen och ikväll tänkte jag lägga in en bild på magen och ultraljudsbilderna ska ni också få se snart.

 
Den är så fin :)

 
Idag myser jag med det här och ser mycket piggare än va jag är, tur.



Fredag och chocken har lagt sig.

Idag är det fredag och två dagar sen vi fick vet att vi ska få två pojkar. I onsdags var jag lugn och befann mig mest i ett lyckorus, igår var en dag där mina tankar bara snurrade runt och jag vart orolig för allt möjligt. Hur ska min kropp klara av att bära två, jag är ju så liten och jag har blivit förvarnad att jag kommer bli gigantisk i alla fall magen. Just nu har killarna tagit lite fett från mina ben och lagt på magen, för benen är mycket tunnare än vad dem var innan så byxorna sitter lite lösare men trycker däremot på magen, mindre skönt. Jag började också oroa mig för att något ska hända med någon av våra pojkar, det är tur att man har mamma och Andreas som lugnar en för annars hade jag blivit galen av alla tankar. Mamma fick nog samtal av mig tio gånger igår, men om jag är orolig så är hon den enda som kan lugna mig. Jag är däremot inte alls orolig för hur vi ska klara av att ta hand om två små barn och en treåring för det får ta den tid det tar för oss att komma in i rutiner, Andreas får vara hemma samtidigt som mig så vi kan ta det lugnt och ta det i vår takt.

Jag känner i alla fall ett starkt behov att få läsa en bok om allt möjligt som har med tvilling graviditeter att göra, jag har fått hårda direktiv av barnmorskan på karolinska att inte läsa eller söka på internet så just nu håller jag på att bli galen, vill läsa läsa läsa!!! 

Vi har också bestämt oss för två namn nu och hoppas på att en vagn som vi tycker om ska bli vår så har vi en sak klar, för även om det är lång tid kvar innan dem kommer så måste vi göra allt så länge jag orkar röra mig för det har jag också fått höra kommer bli lite svårt om några månader. Så nu väntar vi på svar från tjejen med vagnen  och jag ska kanske åka med mamma och kolla lite mammakläder på söndag, för mina kläder fungerar helt enkelt inte.

Nu ska jag fixa mig, Andreas och Thyra är och åker lite skridskor här utanför och jag har fått legat i sängen hela morgonen, precis vad jag behövde. Snart dyker brorsorna och Mickis upp och ska hälsa på så jag måste plocka undan lite, hatar när det är ljust för då ser vår lägenhet så skitig ut och det är väl egentligen precis va den är också.

Hej så länge!!



Stolta föräldrar och en blivande storasyster. Här ser man megn lite också.


Äntligen!!!

Så ska jag uppdatera denna blogg, det är nämligen så här att många har tjatat och min bror har flyttat till Skövde och vill veta vad som händer i mitt liv. Idag har jag verkligen något intressant att skriva om och det tycker nog ni alla där ute.

Jag har nu kommit så långt i graviditeten att jag är i vecka 18 och i vecka 18 får man göra ultraljud och det har vi gjort idag. Det är så här att jag mått så fruktansvärt dåligt denna graviditet och min mage hr vuxit med stormsteg, så pass mycket att vi hela tiden, jag och Andreas och hela våra familjer om att det kan finnas två där inne. Men hur skulle det kunna gör det när ingen i varken min eller Andreas familj någonsin vart med om det.
På dagens ultraljud är den första frågan vi får om jag tror att jag gått längre än vad vi trott, jag säger att så kanske kan vara fallet, jag har ju blivit så stor. Barnmorskan säger att det antingen är det eller så ska vi få tvillingar. Både jag och Andreas har pratat mycket om det och var väl relativt förberedda på att det kunde vara så, fast ändå inte. Det första jag ser när hon sätter igång med undersökningen är två ryggrader, så japp Thyra ska inte bara få en lillebror utan TVÅ!!! Vi ska få två pojkar, och ja vi är en aning chockade men fan vad vi är stolta. Det ska bli så sjuk häftigt och mäktigt att vi ska få tvillingar. Och det är så att dem är enäggstvillingar och kommer därför vara identiska.

Så nu är vi eller jag rädd för hur jag ska se skillnad på dessa små pojkar haha band runt armen kanske, hur ska jag se skillnad haha. Jag tror att vi båda är lite oroliga hur det ska gå efter förlossningen, men med det stödet vi har från våra mammor och pappor och syskon och mormödrar känner jag mig ganska så lugn, vi har en enormt stor familj som jag vet kommer hjälpa oss och det tackar vi gudarna för. Vi har i alla fall smält det nu och är otroligt glada och stolta, Andreas tycker att det ska bli så häftigt. Vi ska få två pojkar som kommer vara identiska och lura skiten ur mig i resten av deras liv, och Thyra kommer få fullt upp hon med.

Jag kan bara avsluta med att det inte blev som vi tänkt oss men det blev tusen gånger bättre än vi tänkt oss, vi kommer vara stolta föräldrar till tre underbara barn när sommaren kommer, det kommer bli awsome!!!

Hoppas alla haft en bra dag, jag ska hålla mig uppdaterad nu för mycket vila står tydligen på schemat :)
tack och hej !!


RSS 2.0