Underbara fredag

Jag älskar fredagar och jag älskar helg, det är så skönt nät man får vara ledig och göra vad man känner för. I helgen har vi ett ganska fullspäckat schema men det är sånt jag och Andreas gillar när det händer mycket och det har vi fört över på vår lillla tjej, hon gillar också när det händer saker.

Idag fyller min lillebror 21 år, så Grattis lillebror! Prata med honom på telefon i morse och han erkänner att lederna har börjat stelna lite och tyvärr blir det så när man blir gammal haha.


Min älskade lillebror


Nu sitter jag hemma hos mamma och så fort Thyra har vaknat så ska vi åka till jakan för att handla presenter, skulle åkt själv men Andreas fick med sig mitt kort till jobbet å då behövs lilla mamma, sen är det mysigt att vara med henne också. Ikväll kommer Linus hem tills oss för att dricka lite öl med Andreas och bara ta det lungt och imorgon ska han ha kalas. Då ska vi dit och äta tårta som mamma tagit med sig haha, då hoppas jag verkligen att det är lika fint som vi lämnade det när vi var där sist, när vi storstädade åt honom. Men tyvärr fick jag höra av Bosse att så inte är fallet det ser ut som en svinstia igen min lillebror i ett nötskal, men ska ärligt säga att jag är likadan Emil däremot är en liten pedant och det är väl kul för honom jag önskar att jag var det.

Imorgon kväll är vi bjudna hem till chris och Sofi. Vi ska äntligen få träffa deras lilla Linn som föddes för inte så längesen så då får vi väll bebissjuka igen. Men det ska bli jätte trevligt och Chris gör så god mat så jag ska se till att vara vrålhungrig. Och på söndag är det match gånger 2 så där går en hel söndag bort inte alls kul, är nere i någon svaka nu så tycker inte att det är så kul men det kan ha något att göra med min trötthet kankse, är det kul att göra nått när man är så trött som jag är? tror inte det. Men men så ser vår helg ut ska bli så kul.



Den här bilden är från sommaren som var, hon ser så liten ut, jag längtar till sommaren så jäklans mycket. Kan det inte bli sommar nu!!!! Iår sk vi till Öland och jag längtar massor. Vill dit nu och sen vill jag att thyra slutar växa så hon kan vara min bebis för alltid, hon har vuxit så mycket på bara ett halvår som man kan se på bilden, läskigt snart är hon femton och kommer hem med killar och åker moppe vad gör man då?! haha. Men den tiden är väl mysig den med på nått sätt , men skit samma än är det en bit kvar.

Hoppas alla får en bra fredag och en trevlig helg

Vad jag är trött!!!

Nu har jag precis kommit hem från träningen eller såg nu att det faktiskt var över en timme sen jag kom hem, skit samma vad är en timme? Thyra sover och jag är så sjukt trött exakt som jag vart sen i måndags. Undrar när jag ska sluta vara så trött, jag sover på nätterna och hur tidigt ja än lägger mig så vaknar jag trött, blir GALEN!!! vem orkar egentligen gå runt med tårar i ögonen för att det svider så på grund av trötthet. Inte jag och jag bara längtar tills jag blir piggare.

Hur trött jag än har vart så måste jag säga att dagn har vart ganska så bra. Tillbringat halva dagen i skolan och fick äntligen träffa favoriterna i klassen, jag har inte vart där sen i torsdags, förra veckan så vi hade mycket att prata om, vi har gått ihop två klasser nu inför det här momentet och då har dom gjort om studiegrupperna och jag har fått byta, lite trist för jag trivdes verkligen med dom andra, men min nya grupp är lika bra den men vill så gärna vara med min gamla grupp, tur är väll att vi fortfarande går i samma klass.

Hemma möttes jag av trevligt besök, Cazzandra, Robin och Aaron var här och hälsa på. Vi åt korv med bröd och titta lite på tv och prata. Det var jätte trevlig, önskar att jag hade vart lite piggare bara, kände mig inte så jätte trevlig som jag brukar vara men jag får hoppas att det inte märktes. Pappa kom förbi en stund också haltandes på sin lilla fot som han stukat. Blir så när gammla gubbar ska försöka sig på fotboll haha han är bara 42 men ändå :)

Nu är snart Andreas hemma och jag ska göra lite småsaker som ska med till skolan imorgon. Och imorgon fyller min lillebror Linus år så ska se till att gratta honom och jag tror att presenten kommer uppskattas.

Sov gott och dröm sött

Äntligen tillbaka till verkligheten

Hallå där!! Har inte skrivit på några dagar nu har haft fullt upp med annat. Jag har tillbringat två dagar på sjukhuset med blandade känslor. I måndags va jag och mamma in till ks för att skriva in Thyra på operatiosavdelningen, det gick bra men hon grät nästan hela tiden, så fort hon såg någon med blå kläder i alla fall. Då fick vi träffa läkarn som skulle operera henne och då kände jag mig ganska så trygg han verkade vettig. Men från att jag satte mig i bilen för att åka in till sjukan, mådda jag illa och kände mig snurrig, utan mamma hade det inte gått för jag klarar verkligen inte av sjukhus, har svårt att vara den tuffa, speciellt när det handlar om saker som gäller Thyra, men så fort vi åkte där ifrån blev det bättre.

Igår  fick vi gå upp kl sex för att göra i ordning Thyra och oss själva, vi fick tid kl 8 inne på ks. När vi kom dit gick allt ganska så fort, hon fick en säng och åkte ner till narkosavdelningen, där blev det lite fel för jag visste inte om jag fick följa med ner, egentligen är det bara en förälder som får vara med när dom ska sövas så jag vände vid hissen och gick till väntrummet men fick inte säga hej då ordentligt till Thyra. Men när sköterskorna kom upp igen skicka dom ner mig för hon skrek efter mig. Så jag skynda mig ner och fick sitta där med Andreas och Thyra och läsa bok och göra massor av saker för att hon skulle hålla sig lugn. Det gick bra tills hon fick lugnande hon vart väldigt lugn men det var obehagligt samtidigt som vi hade jätte kul ett tag för hon satt och skratta massor.
Men sen va det dax och Andreas tog Thyra med sig in och jag fick gå ut, jag trodde inte jag skulle reagera så stark för jag vara väldigt lugn hela dagen men när jag väl kom ut brast det, speciellt när  jag ringde mamma. När hon blivit sövd kom Andreas ut och vi gick ner till mamma och det var verkligen jobbig, det tog bara en kvart ungefär men kändes som en evighet. Själva grejen att lämna sitt barn helt själv med människor man inte känner är helt sjuk, det är inte normalt så det var väldigt jobbigt, jag tacka gud för att det bara var i en kvart, hade det vart längre hade jag gått under. Men det var skönt att se henne igen efter, hon hade inte ont, hon var bara väldigt trött och rädd, men efter 20 minuter var hon sitt gammla jag igen och sa att hon ville gå hem. Hon är så tuff och stark min lilla tjej varken jag eller Andreas är så starka vet inte vem hon fått det av :) men två timmar senare satt vi i bilen hem och nu har vi bara väldigt svårt för att byta plåster på henne, den är ganska stor och täcker stora delar av hals och kind men vi mutar med allt för att det inte ska bli infekterat igen.

Nu är vi så lättade båda två och alla i vår närhet.. Är fruktansvärt trött för sömnen har inte vart den bästa dom senaste veckorna och nu när allt är över så sköljer tröttheten över mig som en stor stor våg, jag vill bara lägga mig och inte vackna på några dagar. Men vardagen måste man hantera även om man är sjukt trött så imorgon är det skola igen bläää vill bara ha helg och lov.

Nu sitter jag och Andreas i soffan med ett varsit glas vin och en hel del nötter och jordgubbar och tittar på en film, jag skulle nog tro att jag somnar vilken minut som hellst så frågan är om jag ser något av filmen men men. Nu ska jag mysa och koppla av och ladda för en skoldag.

Thyra i måndags på väg hem från ks med en bulle som belöning


Vi åt pannkaka på sjukhuset efter operationen.


Äntligen hemma

Hej så länge och god natt!

Mys i soffan med ett glas mosserande vin och film.

Go kväll!!
Idag har vart en bra dag, den börjar med sov morgon och när jag vaknar får jag reda på att Thyras kusin nu är född och jag är så glad för deras skull, han är jätte fin. Så välkommen till världen Theodore. Nu längtar jag massor till jag får träffa honom och Johanna.

Min lillebror Linus kom förbi en stund i morse och titta på film med mig medans Thyras sussa i sin säng, det var trevligt och han höll på med massa korttrick haha. Mer än så har det faktiskt inte vart  idag, jag åkte upp med Thyra till karlssons för att ta med mig Andreas och Mickis hem, vi har lagat mat och cheescake som vi tryck i oss nu, så fort Andreas fått Thyra att sova ska vi öppna en flaska mosserande och fortsätta äta av ostbrickan och kakan, mysigare kan det inte bli. Hoppas lala haft en riktigt bra dag.










Puss & kram


Nu kan vi & ni andas ut

Det var ingen fara med Thyra, det var en kraftig infektion i lymkörtlarna och vi är så lättade. Jag är så glad att det inte var allvarligare än så. Nu ska vi bara klara av en operation sen är allt över förhoppningsvis. Hon ska få ta bort knölen så det är väl det som är jobbigt just nu men det kan jag hantera om man jämför med tankarna som snurrat runt i huvdet på mig.
Efter operationen blir det sjukskrivning så då blir vi hemma ett tag. Men läkaren va jätte bra och trevlig, Thyra var väldigt ledsen men dom gjorde inget som gjorde ont utan kände bara på knölarna och ha kände flera små runt halsen, men dom skulle försvinna när man tagit bort den stora. Så nu är jag glad igen och kanske får sova gott i natt, så fort vi var hemma blev jag jätte trött, för under dom här två veckorna har jag inte sovit igenom en hel natt så trött är bara förnamnet.

Nu på kvällen kom Emil, Mickis och Linus hit och laga middag och åt med oss, det vart sjukt gott dock lite sent kl halv tio men det gör inget. Nu har killarna gått hem till Linus och spelar  xbox, jag och Mickis är kvar här och har färgat mitt hår och snart ska hon få göra en ansiktsmask på mig också, vilken lyx.

Sen vill jag bara meddela att Thyras kusin kanske tittar ut i den stora världen inatt eller imorgon, Johanna och Robin är snart påväg till bb, spännande, äntligen ska vi få se hur lilla Teo ser ut, jag kan knappt vänta. Varje gång en ny bebis kommer blir jag själv så enormt sugen på en till eller ja det har jag vart ett bra tag nu. jag vill också ha en bebis till!! Det är ju så mysigt. Om det inte var för den där dumma skolan som jag måst fixa först så hade Thyra haft ett syskon vi det här laget. Men men om två år kanske. Tills det händer får jag önska dom lycka till och hoppas att allt går bra.

Nu ska ja återgå till lyxen. Sov gott!!

Nervös för vad doktorn ska säga imorgon.....

Japp imorgon gäller det, vi ska till ks halv tio imorgon, vi har tid med Thyra kvart i elva och då ska vi få reda på provsvaren och ultraljudet. Jag är så nervös och rädd, samtidigt som jag verkligen verkligen vill veta vad det är. För man kan säga att de inte är i närheten av att bli mindre utan växer lite smått. Obehagligt är det i alla fall och imorgon gäller det hoppas inerligt att det inte blir fler prover, det vill vi slippa, så håll en tumme eller två för oss imorgon. Nu ska jag plugga och lägga tankarna på annat, hoppas alla haft en bra dag!

Trött som aldrig förr....

Som sagt jag är sjukt trött, sover inte alls bra på nätterna, har en dotter som ligger på tvären i sängen och sparkar och buffar, pojkvännen min sover som en stock och är alltid utvilad på morgonen. Sen är det lite hemska drömmar och tankar som stör, men på fredag borde dom försvinna då vi får reda på vad det är som sitter på skruttens hals, ska bli riktig skönt.

Thyra har börjat på dagis igen efter att hon vart borta i över en månad, och det gick bättre än va jag trodde hon är inte alls så intresserad av att mamma går iväg, jag får nästan bråka till mig en puss. Men kul för henne och skönt för mig att hon trivs så pass bra. Så idag blir det en lång dag för henne.

Om 45 minuter drar jag iväg till skolan för en lektion på tre timmar, gillar inte alls dom sena lektionerna som börjar ett och slutar fyra, jag är liksom hemma fem och det är ju så sent. Men ska bli kul att komma hemmifrån ett tag, nu käns allt som förut och hoppas det stannar så. Andreas jobbar till kvart över sju, sent!!! När han kommer hem sover nog Thyra om hon inte väljer att bråka med mig som igår i över en timme.

Mer än så blir det inte, ha en underbar dag!

För att vi tar hand om varandra.....

Vi kan börja med att Thyra vart hemma idag från dagis med lite feber, men hon har vart väldigt pigg dock väldigt arg på mig. Varje gång det skulle på kläder vart hon galen. Idag vaknade vi av andreas klocka kl halv nio fast jag kan inte påstå att jag sovit vidare mycket inatt, Thyra har buffat runt i sängen så man ligger och delar plats med andreas på mindre än en meter stor yta, mysigt? näe inte när man ska sova.

Vid tolv kom Emil och Mickis hit och åt kycklingsallad med mig, efter det bestämmde vi oss för att gå hem till min och Emils bror som bor några hus bort för att städa hans lilla etta. Vi har inte sagt nått till honom utan tänkte överaska honom lite. Linus är den mest upptagna människa och det är inte lätt att vara ungkar och upptagen, det blir inte så mycket städa av där inte. Så vi gick dit och gjorde kliniskt rent och finare har lägenheten inte vart sen han flytta in. Han har inte hört av sig än så frågan är om han ens märkt något eller om han helt enkelt inte kommit hem än, vem vet.

Thyra ligger och sover nu, äntligen innan kl nio, hon har somnat vid tio varje kväl sedan hon fick jullov. Så nu har jag och andreas lite mystid, skulle man kunna tro, om han bara hade hållt sig vaken vilket han inte gjorde och ligger därför bredvid henne och sover, kul!! Men det betyder att jag får sitta här i soffan och titta på lipstick jungel helt själv och det funkar ganska så bra för mig faktiskt. Hoppas alla haft en bra dag och sov gott!!

   



Min underbara tjej.

   



   

Där har ni den finaste och underbaraste tjejen i hela världen, hon gör mig till den lyckligaste mamman och jag är så glad att jag har henne hos mig varje dag, det går inte en enda dag utan att man skrattar för att hon har så tokiga saker för sig och busar så mycket. Jag älskar henne så mycket. Min lilla trollunge! 

Hoppas alla haft en bra dag, jag är så trött så får se om jag skriver lite senare just nu får ni nöja er med pinglan där uppe. Hej så länge!!

vilken dag är det idag?

God morgon!
Jag har hållt på hela veckan med att blanda ihop dagar, idag kändes det som en lördag men jag kom på att de var fredag, det lir nog lätt så när man går hemma mcket och när Andreas okså är hemma käns det som helg hela tiden.

Igår spenderade vi halva dagen på Astrid Lindgrens sjukhus, jag verkligen verkligen ogillar sjukhus, Astrid Lindgrens sjukhus är faktiskt ganska så fint och trevlig så där går det bra men radiumhemmet som vi var på senare gaa jag ville bara kräkas!!! När vi kom fram så gick vi upp på barnröntgen för att göra ultraljud på hennes knölar, det gick väldigt bra och inte i närheten av jobbigt för oss och det var klart på en kvart. Jag kan inte för mitt liv förstå hur dom överhuvudtaget kan se något på skärmen när dom gör ultraljud, det är bara svart och massa ljusa bubblor, såg ut om ett monster. Vi försökte även där försöka få något form av svar om vad det skulle kunna vara, vi frågar alla bara för att få veta något men alla ger samma svamliga svar och vi går där ifrån med lika mycket oro och ännu mer frågor käns det som, men men nu är det gjort och det är skönt.

Thyra fick sova en stund medans jag, Andreas och mamma tog en fika, det enda jag fick i mig var en loka och en av minna bullar som vi hade med oss. Nu skulle vi på punktion på Radiumhemmet, bara namnet gör mig nervös och jag ville verkligen inte gå dit. Men efter ett tag var vi så illa tvungna, det första jag ser när vi kommer innan för dörren är ett rum där det står cancerinformation läskigt! vi går runt där nere för att ta oss till hissen och det var lite svårt att hitta när vi till slut kommer upp blir Andreas nervös och börjar känna sig orolig och jag känner mig alldeles ledsen, men som tur är får vi komma in nästan på en gång och när vi gör det blir Thyra helt hysterisk, hon känner till läkare nu och börjar gråta så fort hon ser en.
Dom sa att hon inte skulle känna något, för vi hade haft på bedövnings salva innan men ni skulle bara veta, när dom väl stack nålen i knölen skrek hon till och man såg i ögonen på henne hur ont det gjorde, man vet verkligen inte vart man ska ta vägen när det blir så, det tog bara tre sekunder men dom tre sekunderna kändes som en evighet när det väl hände. Det skär i hjärtat och se henne vara ledsen och ha ont. Men efter var det ganska så lungt och hon fick en god glass och då var allt borta, men Andreas skakade efter och jag och mamma var nog ganska så matta och jag ville bara gråta och fort gå där ifrån. Men nu har vi gjort allt och kan bara vänta på svaren nu. Vi känner oss ganska så lugn faktiskt, jag är inte lika orolig som jag va för några dagar sedan, det lutar mer och mer mot att det faktisk bara är en inflammaton eller infektion så vi får se. Thyra var jätte jätte duktig igår. hon är verkligen riktig duktig!

Sådär såg våran dag ut igår, pappa kom och hälsade på och sen va det träning för min och Andreas del. Jag har vart så orolig för den där dagen så på kvällen hade jag världens huvudverk, det var längesen jag haft så ont men det var väll för att allt släppte, nu är det gjort och hoppas verklige att vi inte behöver vara där igen någonsin!!!


         
Lite bilder från 2009 så här långt

   

   

   

   

   


Det underbaraste som finns!!

Ha en trevlig dag i det fina vädret nu!!
 

Underbart väder

God morgon!
Jag har ont i hela magen och ansiktet av träningsvärk, det va länge sen jag skratta så mycke som jag gjorde igår kväll när vi titta på Björn Gustavsson, trots att jag redan sett allt så skratta jag så att magen krampa ihop sig. Det var roligt och värt varenda värk i kroppen haha.

Jag och Thyra började morgonen med en varsin smoothie och det var riktigt gott och uppfriskande så nu är vi laddade för att gå ut i det fina vädret, vilket det blir mycket av idag. Tänkte nog gå ut nu en stund och sen när johanna kommer blir det en promenad också.

Vi kommer bara ta det jätte lugnt idag och mysa, Emil och Mickis ville ha fimlkväll med oss ikväll så det blir mysigt. Tror nog att jag ska titta en gång till på Björn så jag får skratta lite till.

Hoppas alla får en bra dag!


Björn Gustavsson, godis & Andreas

Träningen gick inte så där jätte bra hostade ganska så mycket och det leder i sin tur till astma besvär kul? nej!!
Men nu sitter vi och tittar på Björn Gustavssons nya dvd som vi hyrt från telia så vi har den i tv:n i 20 timmar härligt, då kan jag och johanna se den imorgon kansk. Vi skrattar i alla fall väldigt mycket, han är sjukt rolig och otroligt lik Robert Gustavsson och honom gillar jag starkt, han är dessutom med lite. Så nu ska jag fortsätta kolla och skratta en massa, det behövs, både jag och Andreas behöver det. Thyra ligger och sover som en stock så snart hoppar vi ner i sängen och myser med henne.

Sov gott!!!


Ny dag nya tag

Tänkte väl att jag skulle skriva lite om hur det gick igår och vi kan ju börja med blodproven i kallhäll,  dom gick ganska så bra förutom att blodet vägra komma ner i tuben så dom fick göra om på den andra armen. Min stackars lilla tjej grät som aldrig förr, men jag tror inte hon hade ont för vi hade satt på bedövningsplåster innan så hon tyckte nog att det var mer läskigt. Och jag kan ju berätta att jag tror att jag kände mig spyfärdig flera gånger under dagen, jag själv har lite läkar skräck så när dom ska utsätta henne för saker mår jag ännu sämre.

Hos specialisten hände inte så mycket förutom att han kände och klämde på den, han skicka remis till ks för ultraljud av den där knölen och punktion vilket betyder att dom ska gå in med en liten, liten nål rakt i knölen och hon ska vara vaken. Allt var bråttom  här med så vi fick tid redan nu på torsdag, jag vet att det är bra att dom tar det på allvar men som sagt det gör mig ännu mer nervös eftersom att det i vanliga fall kan ta upp till månader om man kommer med något.

Läkaren vi träffa igår sa inte heller så mycket utan vi fick fråga va han trodde att det va, men vi fick väldigt luddiga svar. Jag blir Galen!!! vill bara veta vad det är nu så man kan lugna ner sig både jag och Andreas är livrädda och igår brast det för båda två.  Thyra måste känna av vår oro och veta vad som händer för igår på väg till löwenströmska spydde hon helt plötsligt, jag tycker så synd om henne, jag skulle kunna stå ut med allt det här bara hon slipper för det där med punktering är ju också ganska så omtummlande, hon får stå ut med så mycket just nu och vi får bara titta på, kan inte göra något, jag känner mig så hjälplös och Thyra är det, hon kan inte säga hur det känns eller vad hon tänker och det gör mig så ledsen, min älskade lilla trollunge, trots allt det här är hon glad och likadan som alltid. Men eftersom att det händer ganska så mycket den här veckan så får hon skippa dagis och vara hemma och mysa med oss.

Nu ligger vi i myshörnan i hennes rum och kollar på Emil i Lönneberga, så mysigt så och hon har lärt sig säga, "ja älsar dig" -jag älskar dig. Så mysigt det finns inget bättre än när sitt eget barn säger, min mamma min mamma och sen ger än världens kram, jag verkligen avgudar min lilla tjej hon är helt klart det underbaraste och finaste som finns i hela världen, nu sitter hon och "sjunger" ur sin sångbok, hon hittar på texten så klart.

Jag hoppas verkligen att det inte är nått fel med knölen så hon får vara som alla andra barn, så nu håller vi andan till torsdag för det kommer bli en jobbig dag, med mycket gråt och jag lär må lika dåligt som igår.

                                                                    
Mitt lilla troll


Idag har jag spenderat dagen i skolan, vi hade svensk och fick diskutera en massa och fick tillbaka min text jag srev för ett tag sen och den vart godkännd. Efter det gick jag och Petra till biblioteket för att göra en grej till matten men det tog mycket längre tid än va jag trodde, blir lätt så när man sitter och babblar bort tiden.
Imorgon kommer Johanna och hälsar på ÄNTLIGEN! som vi har längtat efter henne och lill fisen, jag ska klämma och känna på magen så han kommer ut någon gång, kika även in på hennes blogg och hon ville gå ut på en promenad så det ska jag nog fixa, träningsläger för att få ut teo fixar jag lätt!!
 Ikväll är det träning hoppas att hostan stannr hemma.

Ha en fortsatt trevlig kväll!!!

Trött och hängig

Idag har vi tagit det ganska så lungt. Jag fick sova i morse och det behövdes, om inte Andreas hade väckt mig hade jag sovit betydligt mycket längre, men tror jag vaknade halv elva. Men trots min sovmorgon är jag trött och hängig. Har fortfarande världens hosta och ont i huvudet och bihålorna så jag börjar undra om jag kanske fått en inflamation där och det orkar jag inte!!!

Igår hade vi jätte trevligt och maten var jätte god, vi spelade det där matspelet som vi gjorde på nyår och jag vann den här gången också trots att Andreas är kock så kan jag lite mer haha.

Idag har vi vart ute på promenad med Sabina och Janne en stund för att få lite luft och Thyra somnade i vagnen. Andreas har spelat match så vi var där och hejade och träffa Cizzi och Wilma äntligen efter tre gångers avbokning, nu mådde Wilma bättre så hon och Thyra sprang runt nere  och uppe på läktarn och busade en hel del med mig.

Måste också berätta en sak, några veckor innan jul skrev jag om lägenhets byte våran mot en på nedre botten, men killen vi skulle byta med tyckte att hyran var för hög så han sa nej, men idag, efter att vi gjort om för ungefär två veckor sen, dyker han upp och vill byta lägenhet med oss. Jag blir galen hade han inte kunnat komma för två veckor sen näe han kommer nu när vi har gjort så fint här hemma och det värsta är att vi vill ha den så himla mycket men den är inte den finaste och jag vägra att börja om på nytt. Men vi får se hur vi gör men jäklar vad irriterad jag blir.

Imorgon är dagen då vi ska till läkaren, jag är jätte rädd ooch jätte nervös för vad vi ska få veta. Jag hoppas verkligen att det bar a är en inflamation och inget annat, även om jag vill veta nu på en gång vad det är så är det något i mig som egentligen inte vill veta för då är allt bra, men nu skulle vi tänka positivt det är ingen fara!
Sabina och Janne är här så jag ska väll vara lite trevlig så får skriva imorgon om hur det gick. Ha en trevlig kväll!!

Idag är det en lite bättre dag

Så där nu har jag lugnat ner mig lite efter gårdagen, jag är fortfarande orolig men har kommit fram till att det säkert inte är någon fara bara jag som tror det värsta hela tiden. Det är klrt att det inte är något. Så idag har jag inte tänkt på det så mycket och då är jag mycket gladar.

Vi har vart hos mamma idag och ätit pannkakor och god frukost.
Och vi har bestämt oss för ett hus vi ska hyra på öland en vecka i sommar och jag längtar så mycket. Jag verkligen älskar öland och Andreas har aldrig vart där och i sommar ska han få se det. Det är vi, mamma och bosse, emil, mickis och linus det ska bli så mysigt att få åka med familjen och när mamma och bose är med så kan jag och andreas få ha det lite mysigt också på tumanhand. Stugan ligger 50 meter från havet så jag hoppas verkligen att det gått bra. Hann inte få reda på svaret innan jag åkte hem. Det ska bli så mysigt!!!

Ikväll kommer Sandra och Tobbe på middag hos oss, jag hoppas att dom har med sig rapparkalja också som är ett av dom roligaste sällskaps spelen. Senare är det körslaget så det måste vi titta på. Thyra ligger oh sover nu, jag och andreas ligger i soffan och såsar, jag måste ta tag i Thyras rum det är saker över allt så mer skriver jag inte idag. Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

Nu är jag livrädd

Det gick väl bra hos läkarn, han tog oss på fullaste allvar. Hela besöket kändes lite obehagligt samtidigt som jag blev glad över att han faktsikt lyssna. För det första är det mycket trevligare där än det någonsin kommer vara på vårdcentralen. Vi fick vänta i tio minuter innan vi kom in till doktorn, där inne började han klämma och känna på hennes knöl och han kände även en till bakom den första, han sa inte så mycket utan skrev mest på sin data och det va det som börjad orora mig, vi va där inne i en halvtimme och han skrev väldigt mycket av den tiden, Andreas fick till och med fråga honom va han trodde för att han skulle säga nått, han tror att det är en infektion som man måste ta hand om. Men han ville skicka oss vidare helst idag och senast på måndag, där blev jag orolig igen för att det var så väldigt brottom, misstolka mig inte jag tycker att det var jätte bra och skönt att han verkligen tog det på allvar för är det något jag har varit så är det orolig.

Hon ska ta massa blod prover och är numera för stor för stick i fingret så nu ska dom börja i armvecket riktigt läskigt, andreas klarar inte av det. Jag tror alltid de värsta och har alltid gjort, vart väldigt orolig att den där infektionen som läkarna säger att det är egentligen visar sig vara något helt annat och det är det som skrämmer mig otroligt mycket.

När sköterskan ringde upp oss för att berätta att vi fått en tid hos öron,näsa, hals läkarn så frågade Andreas om det var något vi behövde vara oroliga för, hon sa då att det är vanligt att små barn får knölar eller infektioner i lymfkörtlarna och att dom har i alla fall två barn per termin som har liknade bölder som Thyra men nu kommer det stora men och det som knäckt mig, det finns en liten liten chans att det är något allvarligare än bara en infektion men att vi inte skulle oroa oss för det men hallå om det nu bara är en infektion varför nämner hon ens det, att det finns en chans, jag är så jävla rädd just nu det finns inget som kan mäta sig med den rädslan jag känner just nu, vill bara gråta och stänga in mig, jag vet att det säkert inte är något, men om man har en känsla i kroppen som säger annat så kan man inte göra annat än att bli rädd.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra alla säger ratt jag inte ska tänka på det och att det inte är något farligt,  men ingen kan förstå hur tankarna går runt i huvudet på mig och hur jag känner, men om jag ställer in mig på det värsta så är det lättare att hantera det och dessutom blir jag enormt glad om det visar sig vara en infektion. Alla som har sett hennes knöl förstår min oro, det kan inte vara möjligt att det ska se ut så. Jag är verkligen verkligen verkligen livrädd just nu och jagkan inte sluta tänka på det, jag kan inte. Nu hoppas jag verkligen att det går bra på måndag, min lilla älskade trollunge, fan va hon ska få stå ut med saker, hon är mer sjuk än frisk och det känns som hon äter penecillin  varannan vecka jag blir så trött på det här kan hon inte bara få vara frisk och kry. Älskar henne så mycket.

Nej nu måste jag gå och skärpa till mig, det är ingen fara, det är ingen fara försöker intala mig det. Hoppas att alla aft en bättre dag än mig. Sov gott!


God morgon

Vi vaknade nyss, Thyra har helt vänt på sitt dygn så hon somnar betydligt mycket senare än innan jullovet och vaknar nästan halv nio varje morgon. Jag ska inte klaga men jag vet att det inte är så bra när hon börjar på dagis på måndag. Men vi har försökt lägga henne tidigare men hon sover ju middag så sent också allt har blivit flyttat till senare så det är ganska svårt. Men det kommer väl tillbaka efter några dagar på dagis skulle jag tro.

Hennes knöl/böld eller va det nu är, på halsen är fortfarande inte borta trotts att hon ätit medicin i tio dagar för det så nu är jag trött på vårdcentralen, dom bryr sig inte så värst mycket över våran oror utan dom tror att det är en böld, dom tror att lymfkörtel är svullen dom tror bara och har egentligen ingen aning och inga prover tar dom. Så vi ringde barnläkaren i kalhäll igår för att vi vill att den ska bort plus att det håller på att komma en till bakom. Vi har vart där förut när Thyra var några månader och hade en systa i munnen. Dom tog oss på stort allvar då känner man sig inte så dum som man gör när man går ner till vårdcentralen. Så nu hoppas vi på att den får försvina för en gång skull.

Senare kommer Cizzi och barnen då kanske vi går till lekparken eller så leker dom i Thyras stora rum, vi får se.

Nu ska vi börja göra oss i ordning för snart måste vi ka. Hoppas alla får en trevlig dag!

Emil i Lönneberga och plugg

Just nu sitter och ligger jag och Thyra i soffan, vi tittar på Emil i Lönneberga. Thyra är lite trött och har lagt sig i soffan med sin kanin och själv lagt filten över sig.  Ibland säger hon nått om Andreas och fortsätter att titta. Hon är så söt, idag har jag och Thyr a haft det mysigt, Andreas har vart och hjälpt en kompis med lite saker så jag och Thyra somnade i sängen och sov en stund sen har vi lagat mat och jag satte på lite musik och då dansade vi lite i vardagsrummet och Thyra hjälpte mig att rensa min garderob så nu är den fin igen.

Tidigare i morse åkte jag till skolan en stund det var skönt att komma tillbaka igen och jag fick lite hjälp med texten, så fort Thyra har somnat ska jag fortsätta med den. På vägen hem fick jag springa in och handla grädde och sylt för att få äta pannkakor när jag sen kom hem. Dom var goda men Andreas hade haft i lite för mycket bubbelvatten så dom va lite hängiga, saken med bubbelvatten är att det ska bli knaprigt men man ska bara ha ungefär en matsked i, men Andreas hade istället 3 dl för att den första pannkakan inte va knaprig alls så han hällde i lite till haha och han ska vara kock?! Men det gick ner och jag känner ingen smak i alla fall så det kunde egentligen vart vad som helst så jag ska inte klaga.

Ja mer än så har det inte vart idag, imorgon kommer cizzi och barnen och leker lite. På kvälln lir det nog bara jag och Andreas och Thyra kanske kan hyra film ska bli så mysigt att bara vara vi. Men nu ska trollet sova och jag fortsätta plugga.

God natt

Mysig dag

Den har börjat bra i alla fall, Thyra fick va hemma från dagis eftersom att hon hade feber igår vet inte om hon har det idag men det verkar inte så. Jag mår väll så där, tror inte att jag har feber men är väldigt trött trotts att jag sovit massor i natt, men är alldeles snorig och hostig så är väll det som gör att jag känner mig sjuk. Vi har i alla fall tagit oss hem till mamma så att jag kan skriva mitt arbete och Andreas spela lite xbox med Emil. Thyra ligger och sover nu och då passade jag på och göra världens tallrik med marängswiss mumms, hela tallriken var täckt med grädde och chokladsås och när jag kom upp på rummet med en sked blev emil lite sur så jag fick hämta en till och det var tur att han ville äta för jag fick bara i mig typ tre skedar så det hade vart väldigt onödigt om emil inte ätit upp resten men sån är jag, tror alltid att jag orkar mer än va jag egentligen gör. Ja så nu ska jag försöka påbörja min text, det är alltid det som är det svåraste när jag väl börjat så går det jätte fort.










Nu ska jag fortsätta plugga och ikväll om jag mår bra blir det hockey, Linus ska spela och det ska tydligen vara än jävligt viktig match så vi får se hur det blir med det.

Hej på er så länge!!

Fortfarande sjuk!!

Har vart ganska så pigg idag så jag trodde att febern kanske skulle hålla sig borta men nu när jag kom hem så hade jag feber igen, trist jag har vart ledig i över två veckor och jg blir sjuk nu när jag måste vara pigg så jag kan skriva ett arbete och orka åka hela vägen in till stan för att gå på en lektion typiskt. Var också jävligt sugen på att träna nu också när vi äntligen börjar men det får vänta och som det ser ut nu så blir det ingen träning på torsdag heller.

Eftersom att jag kännt mig ganska så pigg så åkte vi till jakan för att lämna tillbaka min klänning sen tog vi tåget hem och gick förbi min lillebror Linus som bor en pytte liten bit från oss, Andreas och Linus spelade lite xbox, jag och Thyra snodde piggelin och Linus lärde mig spela lite gitarr så jag kan nu mera spela lite, har bestämmtmig för att lära mig lite eftersom att jag älskar att sjunga så vill jag kunna spela det låter ju så otroligt mycket bättre då. Linus bestämmde sig för typ några år sen att han skulle börja spela och han ha lärt sig allt själv och kan nu spela nästan vilken låt som helst. Varje gång vi ses så spelar han och jag sjunger, mysigt. 

Jag träffa Isa, Carro och isen också hemma hos Carros mamma, som sagt jag har gjort en hel del idag men har verkligen inte kännt mig så hängig. Jag och Thyra fika där och det va jätte trevligt. Sen bar det av till hallen för att heja lite på andreas när han träna och det va då jag började känna mig dålig igen, helt plötsligt mådde jag jätte dåligt igen. Mitt lag hade ´bara en målvakt så dom behövde andreas i mål så han stanna kvar och träna med mitt lag och jag gick hem med Thyra som nu liggeroch sover med feber, så vi har två sjuklingar i huset.
Nu ska jag dricka upp mitt te som Andreas gjort till mig och bara ligga i soffan och må dåligt.

Sov gott och hoppas ni haft en bra dag.

Just det Johanna jag lovar att bli frisk i tid till bebisens annkomst, oj oj oj va jag ska gosa och pussa på den lilla, och jag tror att han ploppar ut tidigare än beräknat. Så ska kurera mig nu. puss   


Sjuk!!!

Jag är sjuk, kändemig hängig igår när vi var i stan och på väg hem blev det värre och när jag kom hem stupa jag i sängen och somnade på två sekunder. Jag har ont i hela kroppen, hostar massor, ont i huvudet och världens blåsa i munnen som hindrar mig för att äta som jag brukar. Mår inge bra alls men tror inte jag har feber, men ligger i soffan med två tecken och tittar ut på det fina vädret, vill gå ut men orkar inte.  Så jag får nog ligga här hela dagen tror jag. Thyra springer runt överallt och har precis haft sönder vår kontroll till tv, hon stoppa ner den i Andreas kaffe så den fungerar inte. Idag kommer nog Cizzi med barn hit lite senare om dom vågar och igår kväll fick jag sms av mickis som undrade om vi ville se en jätte jätte läskig film med dom idag så vi får se hur det blir med det.

Och igår höll jag på att bli galen när vi va i stan, klänningen jag fick fanns inte i storlek 36 i någon av hms affärer i hela stan och vi var verkligen över allt, den finns i kista i blå men nu vet jag inte hur jag ska ta mig dit när jag inte mår bra. Måste byta den innan imorgon eller det just nu verkar det som att jag får byta till nått annat, tråkigt.
Men nu ska jag ducha och hoppas på att jag piggnar till. hej hej så länge

Det kunde inte vara finare väder ute

Jag är så trött som man kan vara idag, har vart en helg med väldigt lite sömn. Igår åkte jag hem till mamma och bosse så fort jag och Thyra var klara, sen åkte vi till ishallen för att titta på min lillebror Linus som va väldigt duktig i målet, är det inte konstigt att när det är väldigt kallt ute så är det faktiskt varmare att vara i ishallen än ute hmm konstigt. Jag fick mest sprinag runt med Thyra hon är mer intresserad av ismaskinen än hockeyn haha.

På kvällen igår blev det donken och mickis och emil kom en stund men andreas och emil gick ganska så snabbt till linus för att titta på hockey match på hans en aning större tv. Jag och mickis kolla på körslaget och åt min tiramisu. Just det jag gjorde om tiramisun igår och den vart så jävla god den här gången så nu är jag lycklig haha.  Och jag rös när eriks kör sjöng, killen som sjöng solo var jätte duktig, kollar på reprisen nu och rös lika mycket idag haha alla körer var bra för utom magnus men eriks var bäst.

Idag är Thyra med sin morfar på husdjursmässan så jag och andreas är solo idag, andreas är hos sin pappa och jobbar lite och jag ska iväg med mickis till stan för att byta min klänning jag fick av isa och carro i födelsedagspresent, dom var lite väl optimistiska om min storlek, eller jag kan ha den men en storlek större skulle nog vara lite bekvämare. Den fanns inte i kista och antagligen inte i stan heller så antingen får jag byta färg på den för den finns i blå också eller så får jag använda den och ha det lite obekvämt haha vi får se hur det blir vill ha den i rosa så jag hoppas att jag hittar den. det är väll det som sker idag skulle jag tro, snart ska jag springa till bussen men skriver senare.
Hoppas alla har en underbar dag i det kalla men fina vädret!

Trött men glad ändå

Hej hej, idag har vi vart i simhallen alla tre och badat. Thyra älskar att vara i simhallen, hon har armpuffar och flyter helt själv i vattnet och skrattar hel tiden. När vi kom hem igen va Thyra jätte trött och somnade som en stock och tätt efter hamnade Andreas i sängen och båda fick jag väcka vid halv fem för annars skulle ingen av dom somna på kvällen. Medans dom sov kollade jag på brudens bäste man som vi hyrde igår, jag har en liten grej som jag måste göra ochdet är att alltid titta på filmen en gång till innan jag lämnar in den, vet inte varför men jag gör det bara, samma sak med filmer vi köper eller laddar ner, och det finns filmer jag kan titta på om och om igen senast var sex in the city och mamma mia. Men är det bra filmer så är det.

Kl sex gick vi hem till stoffe och maria, andreas skulle fixa sin tatuering och Thyra och Linus lekte en stund. Jag och Thyra gick hem vid sju för att  göra tiramisu och kolla film med Mickis. Jag älskar tiramisu och har alltid velat göra det egen så idag hittade jag ett enkelt recept och gjorde en egen. Den vart god men en aning mycket baileys bara, själva smeten som är emellan kexen vart grymmt god men kommer lite skym undan för dom nerdränkta kexen. Saken är att i receptet står det klart och tydligt att man inte ska dränka dom i kaffet och baileysen utan doppa dom så att dom blir fuktiga på båda sidor men jag råkade visst dränka dom så detfår jag göra om nästa gång men den vart god och Andreas kommer nog gilla den men jag tycker den smakade för starkt, ska nog göra om den imorgon tror jag haha.
Så nu sitter jag och mickis här, när som helst kommer Andreas hem med sin nya fina tatuering som han skickade bild på nyss. Thyra somnade halv tio efter lite bråk, men i sitt eget rum och säng så vi får se hur länge hon sover där i natt.

Men nu ska jag fortsätta mysa och bara ta det lungt och kolla på filmen. Hoppas ni haft en bra dag.

God morgon!

Idag är det nästan finare väder ute än igår, himmlen är klarblå och sol är det också. Så mysigt vi måste nog gå ut och ta en promenad i det fina vädret, nackdelen är att det oftast är extremt kallt ute och Thyra blir alldeles röd i ansiktet, men en stund ska hon nog klara.

Thyra mådde inte alls så bra igår, vi vet inte va det var men hon hade ingen feber eller så utan var bara så väldigt ledsen, innan vi gick och la hos började hon gråta hysteriskt igen, hon var otröstlig. Hon har vart så förut när hon var lite mindre och vi började gå på öppna förskolan, det är mycket nya intryck och då blir det massa mardrömmar. Som inatt hon va verkligen rädd och ropa efter mamma sin, hon va rädd att jag skulle försvinna eller så misstänkte vi att hon kanske kunde ha lite växtverk, det är så jobbigt när hon inte riktigt kan svara på vad det är, jag fråga om hon hade ont i magen och det hade hon, jag fråga om hon hade ont i benen och det hade hon, jag fråga om hon hade ont i huvudet och det hade hon så det vart hela kroppen tillslut, inte riktigt så att man fick någon klarhet i varför hon grät.

På dagarna duger jag inte till mycket för Thyra utan pappa är det som gäller, hela tiden är det pappa hit och pappa dit inte mig, men på natten då ska hon minsan bara vara med mig det är då jag får komma in, men jag antar att när hon är rädd så är det mig hon vill ha nära och när det är leka och bus som gäller så är det Andreas, men dom två kan man verkligen bli tokig på ibland dom kan busa dom, älskar dom så otroligt mycket ändå!!!
Så idag är jag väldigt trött, första timmen innan hon somna så skulle hon ligga på mig så jag var tvungen att sitta upp och sova så ryggen värker lite också men vad gör man inte skulle aldrig byta vår livsstil vi har nu mot någonting annat. Gud va jag älskar min lilla familj, vi gör verkligen allt tillsammans, det är faktiskt inte många unga föräldrar som har det så bra som vi inte här i alla fall, och jag vet nog att det var en del som trodde att vi aldrig skulle hålla, jag ska erkänna att det inte vart lätt alla gånger men är man bestämmd och har så bra backup som v har så är det inte så svårt att lyckas.

Nu sitter Thyra bredvid mig och gosar med sin kanin och kollar på atrid lindgrens jul för andra gångn den här morgonen haha astrid lindgrens filmer går om och om igen här hemma hon verkligen avgudar dm filmerna. jaha nähe nu ska jag börja med lite frukost till Andreas och sen väcka honom, jag fick stor frukost när jag vaknade igår så nu ska han få idag.

Hoppas alla får en trevlig dag i solljuset.

Min nyårsafton

Då ska vi se, igår va det nyårsafton och vi hade middag hos oss. Efter att ha tapetserat och målat i två dagar så va vi rätt så slitna alla tre men gick upp kl åtta i alla fall för att åka till willys innan alla andra människor skulle dit och handla det dom glömt till kvällen. Vid halv elva va vi hemma igen och fick börja städa här hemma och det vart väll en två tre dammsugningar på grund av den där jävlans granen som barrar så fort man går förbi. Men till slut vart det bra. Andreas började tidigt att förbereda maten. Isa kom lite tidigare och lekte med Thyra och hjälpte oss med det vi behövde. Vid sju kom resten av gästerna, Johanna, Maria och Stoffe och deras son Linus, Emil och mickis. Det var bara vi men det var skönt, jag och Andreas var jätte trötta.
Middagen va jätte god, Andreas hade gjort ett bra jobb, det vart en del rester över så vi åt det även idag gott gott. Potatisgratäng med biff i ugn, sallad och vitlöksbröd så himmla gott och till efterätt blev det pannacotta med hallonsås, och efter det ostbricka och snacks. Vi spelade lite spela och skratta och prata, Thyra och Linus lekte hela kvällen och tillslut somnade dom båda två vid nio. Tiden gick jättefort helt plötsligt va den halv tolv och då ville jag börja förbereda för tolvslaget, vet fortfarande inte va det va jag ville förbereda men jag ville väll bara ut på balkongen och se fyrverkerier, jag älskar fyrverkerier men jag önskar att dom var lika stora som det var sista dagen av vattenfestivalen som fanns är jag var liten, de fyrverkerier man ser på nyårsafton är ju ingenting om man jämför med dom från vattenfestivalen. Thyra vaknd lagom till tolvslaget precis som förra nyår.
Vi hade det jätte kul och trevligt, det är så här ett nytt år ska firas enligt mig. Det där med stor fest förlorade jag intresset för i samband med att Thyra ploppa ut.
Både jag och Andreas var nyktra, där ser man va vuxen man har blivit då, det var väll egentligen bara min kära bor som var lite på lyset haha. Vi hade kul, barnen hade kul och nu är det äntligen lite lugn och ro som gäller i några dagar. Man märker på Thyra direkt när det har vart mycket, nu på kvällen när hon skulle sova började hon helt plötsligt bara hysteriskt gråta i nästan en timme, tillslut somnade hon hos oss i soffan typ halv elva, men hon blir jätte orolig i kroppen när det är mycket som händer. Jag tror inte vi haft en lugn dag sedan julafton huua en hel vecka med full rulle och sen har vi bytt rum så hon måste vara helt slut min lilla älskling. Men nu ska ni få se lite bilder från vår lyckade middag. Just det har ÄNTLIGEN  kastat ut den där granen Andreas gjorde det i morse, så skönt nu slipper man barr i fötterna skönt. Nu längtar vi till sommaren haha.

    

 

   

   

   

   

   

   

   

   




Där va lite bilder. Idag har vi tagit det så lungt vi bara kunnat. Stoffe och Linus mötte oss ute i det jätte vackra vädret sen följde dom med oss hemma så Thyra och Linus fick leka lite. När dom gått hem gick vi ner till ica och hyrde två filmer, en som jag ville se och en som Andreas ville se, det blev Brudens bäste man och Hancock gissa filke fil som hör till vilken person haha, vi har precis börjat titta på hancock och jag börjar bli lite sömning, det blir jag alltid när vi ser på film, slutar oftast med att jag somnar i Andreas knä men det är ju så mysigt, Nu ska vi fortsätta titta och mysa imorgon ska vi ut på nya äventyr så god natt och dröm så sött ni kan.







Före & efter bilder av vårt hem.

Här kommer bilderna från våra rum, bilder från igår kommer senare ikväll.



      
Före & efter



    
Före & efter


Thyras rum, det stora, hade jag ingen bra före bid på så ni får bara se hur det blev. Det ni ser är hennes sov hörna, myshörna och köks hörna. Trotts att hon fått ett större rum är det svårt att få in alla leksaker, men fint vart det och vi är så nöjda och Thyra med.

   




Ikväll när jag får tid ska ni få se hur vårt nyår såg ut.

Ha det bra så länge!





Gott nytt år!!!!!!!

Hoppas ni haft en underbar nyårsafton, det har jag haft och imorgon skriver jag mer. God natt!!!

RSS 2.0