Dålig uppdatering av mig, fy fy fy!

Förlåt, förlåt och åter förlåt för den dåliga uppdateringen, har haft en stressig vecka med examinationer och liknande. Men nu är jag typ på hugget igen, är väldans trött och sliten bara men det vänder snart.

Förra veckan avslutade jag den andra kursen för den här terminen och har idag gått in i den tredje. Thyra är sjuk så jag har vart hemma med henne igår och ska vara det idag också, skönt med lite vila efter veckan som vart.

I helgen har vi haft fullt upp, besök av en kär vän vid namn Sandra som satt hela kvällen och hjälpte mig med min examination, utan henne hade jag nog inte klarart av den uppgiften, så ett stort HURRA för henne :)

I lördags åkte jag och Thyra till Bålsta för att möta Andreas efter jobbet och inhandla maten till kvällen. Stoff och Maria kom hit och åt med deras son. Lite senare kom också Sabina och Janne med deras dotter Leah som jag satt och myste med lääänge, har helt glömt bort att Thyra faktiskt vart så liten, men det har hon. Både jag och Maria längtade ihjäl oss när vi så den lilla bebisen :)

Söndagen var som dem flesta söndagarna i vårt liv. En halvdag i simhallen, jag, Andreas, Thyra och Sandra, vi hade det väldigt trevligt och Thyra tyckte att det var så himla kul att Sandra var med.
Den andra halvan spenderades i sporthallen, vart annars. Varje söndag sitter man där och hejar på nått lag.

Det har vart ännu en rolig och lyckade helg hos familjen Tarander/ Hildeby. Thyra har vart gosig, kramig och pussig hela helgen och slängt ur sig saker som "du är så vacker mamma" "jag är din älskling pappa" och tusen andra gulliga saker, har jag sagt att jag älskar henne till tusen? det måste jag ha gjort, jag har en underbar liten familj usch så stolt jag är. Andreas och Thyra är bäst, vad skulle jag göra utan er!!!


Tisdag och bara tre dagar kvar till helg!

Egentligen börjar min helg på fredag om två dagar, då både jag och Andreas är lediga och Thyra får självklart vara ledig hon med. Vi funderar på att göra en liten utflykt med henne men vet inte riktigt vad, vi har liksom sett allt som Stockholm har att erbjuda den lilla damen, men något ska väl kunna fixas.

Igår hade jag en enligt er antar jag en väldigt nördig dag, jag får ofta höra vilken nörd och tönt jag är när jag nämner det jag ska berätta om nu. Min måndag var ju så bra som den kunde bli, jag han med en film och det var (trumvirvel) Hannah Montana the movie!! Jag vet, vilken otrolig nörd jag är och jag tror fortfarande att jag är tolv, men filmen var inte så bra faktiskt, jag har nog växt i från dem filmerna nu, jag är ju ändå 22 alldeles strax 23 så det borde ju vara dags. Men jag grät som en bebis ett antal gånger under filmen faktiskt, Lite sorlig var den nog eller så var jag bara en aning känslig just då. Jag lovar och svär att jag hädan efter ska se mer vuxna filmer, nu får det vara slut på barn fasornerna, väx upp kvinna!! Så nu fick jag det sagt också. 

Vi fortsätter på det här spåret ett litet tag till bara, jag fick en ego kväll med två otroligt goda vänner. Jag och Nattis vart bjuda hem till Sandra för lite mys med te och singstar, och lyssna på det här nu då, det var High school musicals alla låtar som man kunde sjunga, hur underbart var inte det. Även där en liten, liiiten nördvarning. Men vem är mest nördig, jag för att jag tyckte att det var skit kul att sjunga eller Sandra som faktiskt har köpt spelet för att hon gillar det så mycket, hmm det är frågan det.
Nattis njöt dock inte alls lika mycket av vår skönsång som vi gjorde men hon satt snällt och lyssna. Vi höll på ett tag, jag vann alla gånger förutom två, när rösten inte höll längre gick vi över till våra heta diskussioner. Vi utbildar oss till lärare alla tre så vi prata om integrering av årskurser och liknade och då blir vi nog alla lite hetsiga, jag blir det enormt i alla fall. Men kvällen var helt underbar och jag vill tacka dem för det, dem tar hand om en sliten mamma så bra.









Och så här ser det spelet ut.



Hoppas alla får en trevlig dag.


Fredag underbara fredag.

Förlåt så mycket för dålig uppdatering, det har vart en trött vecka med sömnlösa nätter. Inte så mycket att göra åt men nu är vi snart pigga igen. Om någon timme typ kommer Marian och Linus hit och leker lite, jag ska bjuda på mat. Orkar inte skriva mer så får se om det kommer en uppdatering om idol.






Jag och Thyra önskar alla en trevlig fredag med mycket fredags mys.


Tisdag idag, bara tre dagar kvar till helg.

Jag är så himla trött idag, vet inte vad jag gör eller säger, vill bara sova. Men Andreas är på träning nu så jag får vänta ett tag till tills jag kan åla mig ner i sängen under två täcken och sju-åtta kuddar, jag bara längtar. Thyra har nämligen bestämt sig för att vakna en gång i halvtimmen och gråta och skrika lite, jag vaknar varje gång. Hon drömmer nog, stackars liten, man vill trösta men hon blir ännu argare om jag försöker krama henne. Så våra nätter har vart förskräckliga dem två senaste nätterna. Måtte det ändras snart, hur mycket ska en stackars mamma orka utan sömn.

Idag har vi haft redovisning i skolan, det gick åt helvete, vi var alldeles för oförberedda så dåligt av oss men nu är den gjord och det är väldigt skönt. Jag smet faktiskt efter redovisningen till bibblan med Petra. Vi har nu valt och sökt kurser inför vårterminen, det blir massor av specialpedagogik, nått jag brinner för, det ska bli galet kul!! Efter det blev jag bjuden på lunch och en soyalatte av min kära vän, tack Petra för det!

Thyra har fotograferats idag, våra erfarenheter från förra gången detta foto skulle tas på dagis är väldigt negativa. Vi hade köpt nya fina kläder dagen till ära. Vid tio när alla har tagit sitt foto ringer dagis och berättar att det inte blev något kort på Thyra det året, varken gruppbild eller enskild, Thyra var livrädd för fotografen och grät hysteriskt, tre fröknar försökte trösta och sitta med, men det gick inte. Så i år var vi förberedda, vi köpte inga nya dyra kläder utan tog en fin klänning från garderoben, Andreas följde med och skulle var där som stöd. Dem började med gruppbilden och Thyra blev som planerat lika rädd, dem försökte väl men det slutade med att Andreas fick vara med på gruppbilden med Thyra i knät. Så nu ska det bli intressant att se hur alla andra föräldrar reagerar när dem få se Thyras pappa på gruppkortet, alla föräldrar på Thyras avdelning kommer ha honom i en ram hemma på väggen, så roligt! Det enskilda kom efter och det lyckades hon galant med. Pappa Andreas på kort, det ska bli kul att se, tror inte han var uppklädd heller, gulligt.

God natt!


En söndagsmorgon.

Kan börja som denna om man har en dotter på 2,5 år. Vi, förlåt jag menar ju Thyra vaknar kl sju och vill att jag ska vakna, jag är jättetrött och är det fortfarande men kliver glatt ur sängen med leendet brett. Vi går till det svinkalla vardagsrummet och bäddar ner oss i soffan med ett varsitt täcke och några kuddar. I soffan ligger vi kanske en timme och kollar på Astrid Lindgrens jul och har det ganska så mysigt, det kan hända att jag blundar lite. Jag vill duscha så att jag piggnar till, så jag gör en koja till Thyra i badrummet och där ligger hon och tar det lugnt och läser böcker medans jag duschar, så skönt. När jag har duschat klart kollar vi lite på bollibompa, sen vill Thyra bygga slott med hennes lego, så vi går in i hennes rum och bygger lite med legot, Det sluta med att vi bygger ett torn som är lika högt som Thyra, det tycker hon är kul, ni ska få en bild på det. När hon har tröttnat på det, springer hon till soffan och skriker att hon vill titta på lejonhjärta, så nu sitter vi här och tittar på Lejonhjärta, en väldigt bra och mysig film. Thyra ligger och myser. Vilken bra start på dagen tycker jag i alla fall, ni andra utan barn kanske ligger och sover nu så skönt, men det kan man tydligen göra även om man har barn, har ett exempel av det i vår säng nu.

Så här kan de se ut en morgon hemma hos oss.



Igår var Sandra här och bakade världens godaste kladdkaka, jag lovar den är världsagod, bjuder på receptet längre ner. Sandra har börjat sticka och lärde mig igår, så nu kan jag sticka lite, men om jag ska vara ärlig kan jag ha glömt bort lite småsaker men ska helt klart försöka mig på det igen. Jag blev som besatt, när jag hade fattat hur man  skulle göra kunde jag inte sluta. Det vart faktiskt fint tycker jag.

Sandra och Tobbe kom också hit för att heja fram Sverige till en vinst, det gick inte så jäkla bra. Tur att jag missa halva matchen när jag la Thyra för annars hade jag väl blivit förbannad. Det var dem andra här hemma. Det va ju inte så bra att förlora, väldigt orutinerat. Ja förutom det bakslaget hade vi en väldigt trevlig helg. Hoppas den avslutas på samma härliga sätt som den började den här söndagen, ska ta mig ut för en springrunda ikväll och sen kanske hyra en film om mannen i huset känner samma sak, nej fan det är ju ensam mamma söker ikväll, det går ju inte att missa.

Här har ni bilder på dem som va här igår.

Och Tobbe men han vill inte vara med på kort.

Polly chokladkaka.

1 påse polly
1st Mörk choklad (250g)
175g smör
3st ägg
2dl strösocker
1dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i ett vattenbad.
Vispa ägg och socker poröst.

Blanda ner coklad och smör smeten i sockersmeten och tillsätt vetemjöl.
Häll i en påse polly i smeten och rör om, häll smeten i en form och ställ in i ugnen.
Den ska vara i ugnen i ca 30 minuter, beroende på hur kladdig man vill ha sin kaka.

Testa den här den är väldans god.
Smaklig fika!

Hoppas alla får en bra söndag!


En höstdag i bilder.







Snart kommer Älskling hem, va vi längtar här hemma.


Det här är en sån där fullspäckad helg.

Japp hela helgen är planerad, igår började den jättebra. Andreas mamma, syster med Wilma och Wincent, Cina med barn, stora barn var här hos oss och drack lite kaffe. Thyra och Wilma lekte för fullt och fryste ut stackars Wincent, han var ett läskigt monster och fick inte vara med, stackars lite. Även om man gick in ofta och sa att han visst skulle få vara med så var han om och om igen ett monster. Det var väldigt trevlig och kul att få se Cizzi och barnen igen, var ett bra tag sen.

Sötaste Wilma.

När dem gick kom nästa finbesök, Linus och Maria. Vi kolla på idol och tryckte, bokstavligt talat tryckte i oss chips, godis, läsk och glass herregud vad mycket vi åt igår. Andreas kan vara en riktig finne i arslet ibland, under hela kvällen sitter han och klagar på nästa alla artister som uppträder, den enda som var bra nog för honom var Laila i juryn.  Hon vill ha honom, flörtar med honom genom tv och ja hundra andra saker. Men i alla fall han sitter under hela kvällen och påpekar varje gång jag och Maria stoppar något i munnen, ska du verkligen äta den, ska du verkligen ha mer. Maria är gravid så hon kan äta vad hon vill, det är väl jag då som behöver äta lite mindre:). Maria gick gråtandes här ifrån och jag och Andreas sov i olika sovrum. Nej då, så var det såklart inte, Maria och jag skrattade hela kvällen åt den lilla jokern (Andreas) som satt lite längre bort i soffan haha.

Pippi Långstrump och Tingeling var på besök.


Om idol då, DARIN var med!!!! Haha jag fick tre sms av tre olika vänner som frågade om jag var kär nu och påminde om att Darin var på tv. Darin var helt klart bäst igår, letade hela kvällen efter ett nr så man kunde ge han min röst men inget, absolut inget, dåligt det måste finnas mer information för han var ju tydligen inte med i tävlingen, dåligt! Mariette och Tove var helt klart bäst, Tove var lite bättre faktiskt. Andreas blev också kär i Tove, verkligen kär. Jag tror att Tove, Erik och Mariette kommer vara i slutet och att Mariette och Tove står i globen men att Tove vinner och det hoppas jag för Mariette ska inte göra en skiva med andras låtar så hon kan få komma tvåa. Intressant va? kanske inte men idol är det bästa som finns för mig!!


Nu vart ju det här ett jättelångt inlägg, sorry. Idag blir det nog fotboll för hela slanten och ännu mer besök. Heja Sverige!!

 


Se så bra han är!! Ett plus i kanten för Jihde som dansar lite käckt i hörnan, sexigt.


Nu är det lika rent som på ett sjukhus, typ.

Hallåja!!
 Föreläsningen gick bra och var väldigt givande, vi däremot var slarviga idag. Vi kom tio minuter försent och det är ju så pinsamt att försöka smyga in och hoppas på att ingen ska se en, men självklart tittar alla. Vi kommer försent efter pausen också och visst ser alla oss fast att vi smyger väldigt tyst, sen bestämmer vi oss dessutom för att gå tio minuter tidigare för att hinna med ett tidigare tåg, ja alla i aulan undrade nog vad vi höll på med, men, men inget att göra åt, vi skrattade inte hela föreläsningen i alla fall så på så sätt störde vi minimalt denna gång. Både jag och Petra var alldeles för trötta för att ens orka viska till varandra, men en soyalatte senare var vi relativt pigga. Min nya drog är soyalatte, det är så sjukt gott, jag är inte allergisk för mjölk på något sätt, men bli lite svullen om jag dricker för mycket och då visade Petra mig en ny möjlighet som fick mig att älska latte igen och det var soyalatten med lite kanel och råsocker, fruktansvärt gott och är att rekommenderas. Jag tror att det är en gnutta nyttigare också.  Tänkte att jag skulle ta ett litet kort på min kära k-aula men kom snabbt på att blixten går igång om jag tar kort inne så det var ingen idé, då hade jag stört ännu mer, men lugn bara lugn hittade några på google som ger er en lite glimt om hur det kan se ut där jag tillbringar min tid.

Vi har stor städat här hemma idag, jag och Andreas, vi försökte få med Thyra men hon är helt klart en talang på att stöka ner. Men efter lite slit är det nu kliniskt rent i alla rum förutom badrummet, det tar jag imorgon.


Mysiga konradsberg.


Aulan som är trevlig att sitta i.

Sov gott!!


Mariette is the shit!



                                                                                       Linus gåter, jag ryser!


Torsdag.

Idag är det torsdag och bara en dag kvar till helgen. Det bästa med att plugga är alla lediga dagar. Tre veckor i rad har jag haft långhelg med ledig fredag och måndag. Det är så skönt, fast det har gjort mig lite lat också, man blir bekväm snabbt och det är lite jobbigt att åka till kungsholmen kl ett och vara där i två timmar och lyssna på någon föreläsning och sen stressa hem igen. Men jag måste ju och det är faktisk ganska mysigt att sitta i den stora aulan och få Petra att skratta, min klasskompis Petra vill inte sitta bredvid mig längre för att jag får henne och skratta hela tiden och dem runt omkring blir arga på oss eller henne för jag skrattar inte jag är bara rolig. Men jag tvingar henne och lovar varje gång att jag inte ska skämta och få henne att skratta men det blir så i alla fall, kan inte råför att jag är en rolig prick.

Nu har jag tryckt i mig te och mackor och ska snart dra mig till tåget, vi får se vad den här föreläsningen bjuder på, sist var det en kvinna som höll föreläsningen på teckenspråk, jag tycker att det är jätteintressant med teckenspråk och det är något jag vill lära mig, men det vart ganska jobbigt att sitta i två timmar och lyssna på tolkarna.


Pippi Långstrump


Lycka!!!

Härliga måndag, finns det en tråkigare dag än måndag? Näe det gör det inte, alla jobbar och man längtar redan till helgen. Idag har det trots allt vart en bra måndag, pratade med min lillebror för någon timme sen och fick den glada nyheten att jag ska bli faster till en liten pojke i mars, jag är så glad och helt överlycklig, nästan så att tårarna rinner, dem ska få en lite pojke va mysigt. Men han får nog se upp för stor kusinen Thyra som jag tror kommer köra över honom totalt haha. Men nu längtar jag något så fruktansvärt till våren, jag vill gosa med den lilla killen, fan va häftigt det ska bli. Kan fortfarande inte förstå att min lilla Emil ska bli pappa, men han kommer absolut bli den bästa pappan i världen utan någon som helst tvekan.

Så i lyckorus bestämde jag att jag och Thyra åker dit efter dagis och jag ska krama dem så hårt!!! Gud vad glad jag är det går inte ens att beskriva, och stolt är jag också, känns nästan som att det är jag som ska få barn, haha vilken tönt jag är :) Men lite avundsjuk är jag nog, vi vill ju också ha en liten till, men tills dess får vi kidnappa deras bebis.

Det var egentligen tänkt att jag ska städa hela lägenheten medans Thyra är på dagis idag, men när han ringde gick det inte att fortsätta, jag tappa helt fokus. Så nu har jag tagit en paus och om en timme ska jag hämta Thyra så det är nog ingen ide att ens börja igen, men Andreas kommer bli så arg på mig, med lite pussar och kramar kanske han kan hjälpa till, då går det ju fortare, hoppas han förstår mig :)


Söndagsmys!

Idag är det söndag och jag ligger nu i soffan, har äntligen fått Thyra i säng och är själv så trött men benen orkar inte bära mig hela vägen till sängen än så jag ligger kvar här och samlar kraft.

Vi har haft en väldigt bra helg, myst hos pappa i fredags med middag och idol, jag är tok förbannad på att Camilla gick vidare och har fortfarande inte kommit över det. Men min favorit Mariett gick vidare, Linus min lillebro var också hos pappa, under dem här veckorna när idol har gått så har han kärat ner sig totalt i Mariette, han har sagt upp sin lägenhet och ska sälja bilen för att han ska åka till halmstad och bo hos henne. Men i fredags grät han nästan för att hon förstörde en av hans favorit låtar. Jag tyckte att den var väldigt bra men han blev grining som en gammal kärring hela kvällen och dränkte den stora sorgen med öl, han är så klipsk.

I lördags var vi på kalas i viksjö, det var helt okej förutom att mitt party humör inte var på topp, mer på botten. Jag var inte alls sugen på att dricka och festa loss så det blev läsk för min del och en shot innan vi begav oss till självaste festen. Vi åkte hem halv elva också, så där har ni våran nivå i lördags, sussade sött i sängen innan tolv härligt!

Idag har vi vart i Uppsala med Stoffe och Linus på äventyrsbadet, det var så kul, Thyra och Linus tyckte det var väldigt roligt, Stoffe och Andreas ha till och med tävla i rutschkanorna och dem vann varsin gång, rättvist ska det vara och Andreas hoppade från tian till Stoffes stora förvåning. Det var en helt underbar start på söndagen. Sen har vi spenderat tid i sporthallen och hejat på Andreas i en match som jag aldrig trodde skulle ta slut men det gjorde den och det var skönt det. Dem vann 9-8 så ett stort grattis till bros herrar!!! Matchen sluta så sent så det vara bara gå hem och lägga Thyra och nu sitter vi här. Där har ni min helg, nu ska jag njuta av sällskapet.





Jag hittade några bilder från festen.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan, börjar bli lite krasslig tror jag, stackars mig.

Hade gött!!


Nu ska vi på kalas!!



Hoppas alla får en trevlig kväll!!


Jag älskar idol!!



Mariette är helt klart bäst i idol i år, fast den låten hon sjöng nu ikväll var till och med ännu bättre GRYMT!!! Sen kommer Calle, Jon och Tove inte alls så långt efter, i år kommer det bli så bra!!


RSS 2.0